2013. gadu sāk ar bronzas medaļu

Sporta centra Kleisti manēžā notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) rīkotā Latvijas Ziemas čempionāta trešā posma sacensības šķēršļu pārvarēšanā. Sestdien, 16. martā tika aizvadīti starti konkūrā septiņās jātnieku un zirgu vecuma un meistarības grupās. Šis bija pēdējais, izšķirošais ziemas čempionāta posms un kopvērtējumā pirmo trīs vietu ieguvēji nolikumā paredzētajās dalībnieku grupās saņēma kausus un medaļas, bet apbalvoti tika arī katra maršruta seši labākie. 

 Unda Egendorfa ar Lēdiju startēja visos trīs ieskaites posmos. Vēl pēc otrā posma Unda kopvērtējumā bija septītajā vietā, bet piedaloties trešā posma ieskaites maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 100 cm, amatieru 1. grupas konkurencē, to veica bez soda punktiem un ieguva 2. vietu, kas ļāva nopelnīt bronzas medaļu un kausu LJF Ziemas čempionāta kopvērtējumā. Tikai par pus sekundi apsteidzot, 1. vietu ieguvusi Agnese Grahoļska ar Sinhro no „Talsu jātnieku kluba”, trešā Signe Melkina ar Laimīgo no „Jātnieku sporta skolas Kleisti”.  Šajā maršrutā Unda ar Kamaro bija tikai par 3 sekundēm lēnāki kā uzvarētāja, bet ieguva 4 soda punktus, kas ierindoja sportisko pāri 8. vietā.

Kā pastāstīja Jātnieku sporta kluba „Demora” valdes priekšsēdētāja Gelinta Egendorfa, šīs trīs posmu sacensības bija sarežģītas ierobežoto treniņu dēļ tiem jātnieku sporta klubiem, kuriem nav slēgto manēžu. Grūtības sagādā kailsals un apledojums, nav iespējams kvalitatīvi sagatavot zirgus startiem un uzturēt nepieciešamo sportisko formu. Šobrīd, iespēju robežās, turpināsies treniņu darbs, bet aprīļa beigās jau sākas LJF Vasaras čempionāta pieci posmi, kuros plānojam startēt lielākā sastāvā