Demora Cup 2014 noslēdzies

Demoras kausa izcīņa konkūrā Reņķa dārzā noslēgusies

 

   Svētdien, 15. jūnijā Ventspilī, Renķa dārzā notika jātnieku sporta sacensības konkūrā „Demoras kauss 2014” izcīņa. Graciozie zirgi starp cēlajām lilliju kompozīcijām un izciliem ziedu dekoriem sacentās 7 maršrutos augstumā līdz 130 cm, kā arī  poniju jātnieki maršrutos līdz 80 cm augstiem šķēršļiem.

   Sacensības organizēja „Jātnieku sporta klubs Demora” sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Sporta pārvaldes atbalstīto projektu, kas sekmē pilsētas bērnu un jauniešu saturīga brīvā laika pavadīšanu, kā arī sporta pasākumu organizēšanu Ventspils pilsētā „Demoras kausa izcīņa jātnieku sportā 2014”. 

   Galvenajā maršrutā ar pārlekšanu un šķēršļu augstumu 130 cm uzvaru izcīnīja Maira Leja ar Igoram Skokam piederošo zirgu Parnell Argus, aiz sevis atstājot lietuviešu jātnieku Valdas Urbonas ar zirgu Lordani un trešajā vietā četrpadsmit gadīgā Monta Pareiza ar Kaffe no Saldus jātnieku sporta skolas.

   Maršrutā ar pieaugošu grūtības pakāpi un džokeri līdz 120 cm uzvara Rūtai Šeduikytėi no Lietuvas ar zirgu Hakas, otrā Mārīte Pilte ar Lečko no Saldus JSS un trešā Maira Leja ar Parnell Argus no jauno jātnieku skolas. 

   Uzvaru ar zirgu Concorde un trešo vietu ar zirgu Glāsts izcīnīja Kristīne Egle, kas pārstāv sporta klubu TOP SPORT, otrais Lietuvas jātnieks Tadas Šeškas ar Baterflay maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 110 cm. Maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem uzvara Kristīnei Eglei ar Glāstu, otrais Tadas Šeškas ar zirgu Juta, Lietuva, trešā Sidnija Freimane ar Love Story, Talsu jātnieku klubs un ceturtā Unda Egendorfa ar Lēdiju no JSK Demora. Šajā maršrutā startēja 32 sportiskie pāri.

   Poniju maršrutā līdz 80 cm pirmā Madara Pētersone ar Califf no JSK Princis, otrā  Anna Annija Alsiņa ar Dunyar no Z/S Tīraines staļļi un trešā Diāna Lasmane ar Ruandu no Saldus JSS. Maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 60 cm pirmā Amanda Otto ar Prēriju no Saldus JSS, otrā Heidija Krastiņa ar šo pašu poniju un trešā Anija Lāsma Apermane ar Feju no JSK Demora. 

   „Esmu pārsteigts par skaisto laukuma noformējumu, tik daudz skaistu ziedu kompozīciju neesmu redzējis nevienās jātnieku sacensībās, jūtos kā pasakā,” saka viens no Lietuvas pieredzējušākajiem jātniekiem Pranas Milkintas no Palangas.

   Pasākumu atbalsta: Ventspils pilsētas Dome, BaltimarVT, Latvijas Jātnieku federācija,  zirgu barības Havens un Eggersman, stādaudzētava „Sarmas 7”, Guntis Gailis, Venden, viesu nams „Ventaskrasti”  Ventspils Olimpiskais centrs un radio SWH Ventspils studija.